zondag 22 november 2015 18:47

leren vliegen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Wilt u ook beginnen met modelvliegen?

  

Wij raden u aan om op de onderstaande link te klikken om meer informatie over deze mooie hobby te verkrijgen. Daarnaast bent u natuurlijk altijd welkom op het vliegveld van Delta Oss waar wij u graag van adviezen en informatie willen voorzien.

 Klik hier voor meer informatie over onze hobby http://www.modelvliegsport.nl/index.php/algemeen/beginnen-met-de-hobby

 

 

Leren modelvliegen bij Delta Oss

Delta Oss heeft binnen de club ervaren vliegers welke graag hun kennis en ervaring overdragen. Nieuwe (aspirant) leden worden door deze instructeurs opgeleid. De gehele opleiding zal uiteindelijk resulteren in het behalen van het zg. C-brevet. Dit brevet is verplicht binnen onze club en is een bewijs dat de leerling aangetoond heeft zelfstandig en veilig een modelvliegtuig te besturen. Voor breveteisen; Klik hier

Eventuele vervolgopleiding zijn ook mogelijk, denk hierbij aan het vliegen van figuren (kunstvlucht), leren omgaan met wind, etc.Klik hier voor het F3A C programma

 

Bij Delta Oss maakt men gebruik van twee door brandstofmotoren aangedreven lestoestellen welke binnen de club onderhouden worden en gevlogen worden door de instructeurs

 

Deze trainermodellen worden  alleen gebruikt voor het  lesvliegen binnen onze vereniging.

Wij bieden iedereen (minimum leeftijd is 12 jaar) de mogelijkheid om met een leskaart van dit lesvliegen gebruik te maken, zonder dat men lid hoeft te zijn. De prijs van de kaart bedraagt  50 euro en geeft recht op 10 lessen. Of 25 euro voor 5 lessen. Tijdens de lessen wordt het vliegtuig door de instructeur gestart en geland, het is niet toegestaan om zelfstandig te starten en landen met het clubvliegtuig (i.v.m. schade en aansprakelijkheid).

 Na 10 of 5 lessen kunnen wij in overleg met u beter inschatten of modelvliegen een goede keuze  zou kunnen zijn. Wilt u verder gaan met vliegen dan is het de bedoeling dat u lid wordt van de club en de lessen dan gaat voortzetten met een eigen vliegtuig (of tegen betaling met de clubkisten)

  • Een sessie bestaat uit 2 vlieglessen, te beginnen met een korte briefing van 5 min. hierna volgt het opbouwen en controleren van het vliegtuig en de zenders. Vervolgens tanken en een vliegles van ongeveer 15 min. Hierna volgt een korte pauze om weer bij te komen van de spanning. Vervolgens volgt de tweede les van ongeveer 15 min. Hierna wordt het vliegtuig leeggetankt en schoongemaakt tevens volgt hierna een uitleg hoe je met vliegtuig en apparatuur om moet gaan. Na deze twee lessen wordt er gestopt en kan men een afspraak maken voor de volgende twee lessen op een andere dag. Dit is nodig om volledig geconcentreerd te blijven, zodat je maximaal profijt van je lessen hebt.

De club leert de leerling vliegers vliegen in de z.g. mode 4 stick setting. Dat betekent: gas en rolroer, linkerknuppel, hoogte en richting, rechterknuppel. Wij vliegen met Futaba zenders, één van de meest voorkomende merken.

Tijdens het lessen wordt gebruik gemaakt van twee zender, een z.g. leerling en leraar zender welke via een kabel met elkaar verbonden zijn. De instructeur is daardoor in staat om ten allen tijde de besturingvan het vliegtuig over te nemen indien deze dit noodzakelijk acht.

 

  • De clubmodellen en de instructeurs zijn verzekerd tegen schade aan derden.

 

  • De vlieglessen worden in principe op vaste tijden gegeven. Alles uiteraard in samenspraak met de instructeur(s) en leerlingen

Woensdagavond en vrijdagavond         19.00 tot 21.00                 

Woensdagmiddag                                 12.00 tot 14.00                               

Zaterdag                                               10.00 tot 13.00          
                      

  •  Afspraken voor andere lestijden en dagen worden in onderling overleg met de instructeur gemaakt

 

  • Mocht u willen besluiten om apparatuur en een vliegtuig aan te schaffen dan zijn wij natuurlijk altijd bereid om u hierin te adviseren.

 

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met de coördinator van het lesvliegen.

 

 Coördinator lesvliegen Modelvliegclub DELTA                           

vacant

Gelezen: 7475 keer Laatst aangepast op zaterdag 21 maart 2020 17:49
Meer in deze categorie: « vliegtijden Bestuursleden »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.